Žymos
Kaip bazilikas vadinamas prieskonių karaliumi, taip pesto padažą galima įvardinti tarp visų likusių padaželių 🙂
Reikės:
- 200 gr ar net daugiau baziliko šviežaus
- keli šaukšteliai anakardžio reišutų (bėdai esant galima naudoti graikiškus)
- extra virgin alyvuogių aliejaus
- parmezano malto apie tris šaukštus
- druska
Gaminame:
Ištikrųjų labai sunku šiam padažui nustatyi kažkokias matavimo proporcijas, kaip sakau-viskas palei skonį. Viską dedame i smulkintuvą ir malame, kol gausis vientisa masė.Aliejaus turėtų būti daug. Kai sudėsite i indelį aliejus turėtų apsemti padažą,nes kitaip labai greitai suges. O kai aliejaus daug padažas gali stovėti šaldytuve keleta savaitčių net.
Aš labai mėgstu pasidaryti šio padažo daug, susipilti i nedidelius indelius ir užsišaldyti. Reikalui esant greitai galima atlaidinti ir turim šviežų padažą. Bet žinoma šviežias visada skaniau!