Žymos

, ,

Kaip bazilikas vadinamas prieskonių karaliumi, taip pesto padažą galima įvardinti tarp visų likusių padaželių 🙂

Reikės:

  • 200 gr ar net daugiau baziliko šviežaus
  • keli šaukšteliai anakardžio reišutų (bėdai esant galima naudoti graikiškus)
  • extra virgin alyvuogių aliejaus
  • parmezano malto apie tris šaukštus
  • druska

Gaminame:

Ištikrųjų labai sunku šiam padažui nustatyi kažkokias matavimo proporcijas, kaip sakau-viskas palei skonį. Viską dedame i smulkintuvą ir malame, kol gausis vientisa masė.Aliejaus turėtų būti daug. Kai sudėsite i indelį aliejus turėtų apsemti padažą,nes kitaip labai greitai suges. O kai aliejaus daug padažas gali stovėti šaldytuve keleta savaitčių net.

Aš labai mėgstu pasidaryti šio padažo daug, susipilti i nedidelius indelius ir užsišaldyti. Reikalui esant greitai galima atlaidinti ir turim šviežų padažą. Bet žinoma šviežias visada skaniau!

 

20120317-213630.jpg

20120317-213653.jpg